За нас

Цялостната концепция на спортния комплекс от нов тип, предоставя възможност, както за пълноценна тренировъчна дейност, така и за масов спорт и активна почивка  в модерна спортна среда.

СПОРТЕН КОМЛЕКС СПАРТАК ВАРНА 

В непосредствена близост до  стадион "СПАРТАК"  СПОРТЕН КОМПЛЕКСА СПАРТАК предлага новоизградени:

  • 2 миниигрища за футбол с изкуствена настилка
  • 6 тенис корта
  • Многофункционална спортна зала
  • Зона за отдих и релакс с:

              - Фен кафе-клуб;

              - Фен магазин;

             - Зала за пресконференции;

             - Съблекални с бани;

             - Автомивка;

            - Удобни паркинги  с вход от към бул. Ян Палах.

Двете футболни миниигрища  - всяко с игрално поле 20/40м , са  с модерно  изкуствено покритие, изпълнено по технология на лицензирана фирма. Под игрищата е изградена дренажна система, съобразно изисквания на БФС и съвременните европейски практики. Използването на спортните площадки и за вечерни събития се осъществява,  благодарение на  съвременни осветителни съоръжения.  

Комплексът разполага и със закрита многофункционална спортна зала със съблекални и самостоятелен вход от ул Селиолу 39,  подходяща както за спорт  на любителите на волейбол, баскетбол, хандбал,бадминтон, футбол, бойни изкуства, джитбокс така и за организиране на спортни състезания. Размерите на залата са 36х19м с височина 7м.като параметите на игралното поле са 28х18метра

Архитектурата на модерния спортен комплекс е заимствана от традиционен английски клуб.

В рамките на проекта са изградени и 6 тенискорта, всеки с игрално поле 18/36.

Тенискортовете са с покритие класически шамот върху уникална за Варна настилка, осигуряваща допълнителен комфорт на любителите на аристократичната игра. През зимния сезон предстои 4 от тенискортовете да се защитят с "балон", което гарантира целогодишната им експлоатация.  

В СПОРТЕН КОМПЛЕКС СПАРТАК  се намира  емблематичния за Варна Стадион "СПАРТАК"
Стадион „Спартак” е с капацитет за 8 000 зрители, а размерът на футболния терен е 105/69 м.
От есента на 1964 г. на него започват да се играят някои мачове за купата, а от сезон 1966/67 г. там се провеждат и срещи от „Б” група. За първи път в „А” група футболният тим на СПАРТАК  играе на стадион „Спартак” през сезон 1971/72 г. От сезон 1982/83 г. представителният отбор започва редовно да играе домакинските си мачове в "А" група на своя стадион. И днес  стадион „Спартак" е дом на ФК"СПАРТАК 1918" и притегателно място за всички, които обичат красивия футбол.


 СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЛОКОМОТИВ се намира на бул СЛИВНИЦА в гр.ВАРНА

В Спортен комплекс ЛОКОМОТИВ, новопостроените през 2011г  лекоатлетически и футболни съоръжения,  предоставят  възможност, както на спортисти, така  и на всички варненци и гости на града да спортуват  в професионално съоръжение със супермодерното осветление.
За публиката са изградени 1000 седящи места и удобен паркинг за над 100 автомобила.

СПОРТЕН КОМПЛЕК ЛОКОМОТИВ предлага

  • 3 мини футболни игрища размери с 60х30м с изкуствена трева и изградена модерна италианска дренажна система, съобразена с изискванията на БФС и съвременните европейски практики.

Възможност  3-те мини игрища да се обединят в 1 футболен класически стадион с размер на 100х60м

В близост до стадиона с изкуствена трева  се поддържа и футболно игрище с естествна зелена настилка

  • В спортен комплекс ЛОКОМОТИВ  е новоизградена 400м писта с 4коридора с последно поколение холандско изкуствено покритиенай-доброто във Варна. Пистата е подходяща и  за провеждане на лекоатлетически професионални състезания.

СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЛОКОМОТИВ предоставя и сектори за хвърляния и за дълъг скок.
Използване на спортните площадки за масов спорт и в тъмната част от денонощието е възможно благодарение на супермодрно осветление.

В ”Спортен комплекс ЛОКОМОТИВ”  се намира и щурмова кула за противопожарно приложен спорт. Съоръжението е високо 12 метра или колкото четириетажна сграда. Използва се за тренировки и състезания на млади огнеборци.

Резервирането на всички спортни съоръжене е възможно да направи всеки обичащ активния начин на почивка, съобразно правилника за ползване на спортните съоръжения.